Darm krampen

Het kan zijn dat je last hebt van kramp darmen. Dit kan erg vervelend zijn. Sommige mensen die hier last van hebben zakken ineens in elkaar, de krampen worden dan steeds erger en ze weten niet goed wat ze er aan moeten doen. 

Soms helpt het als je rustig gaat liggen of gaat zitten, maar het kan ook zijn dat de krampen ergens door worden veroorzaakt. Dan is het beter om naar de huisarts te gaan, zeker wanneer het vaker voorkomt. Hij kan dan kijken wat er gaande is in je buik en met onderzoek kan er vaak wat aan worden gedaan.

Kramp in darmen

De krampen darmen kunnen erg vervelend zijn en het kan er voor zorgen dat je hele ritme weg is. Als je er vaak last van hebt kan het zijn dat je daardoor niet gewoon de dagelijkse dingen kunt doen.

Er zijn mensen die er maar af en toe last van hebben, maar je kunt er ook dagelijks last van hebben en dan is het fijn als je weet wat je er aan kunt doen. Wat er aan gedaan kan worden hangt samen met wat het veroorzaakt. Daarvoor is vaak eerst lichamelijk onderzoek nodig.

Krampen in darmen

Krampen in darmen kunnen veroorzaakt worden door iets wat niet lekker op zijn plek zit. Het kan zijn dat je naar de wc moet maar dat het niet op gang komt, maar het kan ook zijn dat je wat verkeerds hebt gekeken.

Als dit laatste van toepassing is dan gaan de krampen in de darmen vaak over wanneer je het kwijt bent. Maar het is belangrijk dat je goed in de gaten houdt wanneer je er last van hebt zodat je wanneer het vaker terugkeert naar de huisarts kunt om er wat aan te laten doen.