Dieet darmen

Ben je op zoek naar een dieet darmen omdat je last hebt van spastische darmen? Wanneer je daar last van hebt is het onverstandig om hetzelfde eetpatroon als gewoonlijk aan te houden. De kans is dan ook groot dat er voeding bij zit, die je klachten kunnen vergroten. Daarbij kan een dieet spastische darmen een positief bijdrage aan leveren.

Bij een dieet spastische dikke darm zul je al snel aan een ingewikkelde puntensysteem denken, waarbij je alles wat je eet moet bijhouden. Maar een dieet voor darmen voor spastische darmen is gelukkig wat eenvoudiger, want het belangrijkste is dat je vezelrijk voedsel binnen krijgt. Een dikke darm dieet is dan ook ideaal.

Veel mensen weten niet veel over het ontstaan van een spastische darm of wat het perfecte middel is tegen de spastische darmen, maar we weten wel dat vezelarm voeding je meer kwaad dan goed zal doen.

Spastische darmen dieet

Bij een spastische darmen dieet mag sowieso niet de twee liter water per dag ontbreken. Drink daarnaast niet meer thee, koffie of alcohol want dit heeft een negatief effect op de darmklachten. Zo zijn er een aantal producten buiten het spastische dikke darm dieet die je het beste helemaal niet kunt nemen, zoals ui, prei, koolzuurhoudende dranken en peulvruchten.

Daarnaast zijn in een dieet spastische dikke darm ook koolsoorten behalve broccoli en bloemkool, producten die veel sorbitol bevatten en suikerrijke producten zijn ook af te raden. Bij een dieet spastische darmen is het wel belangrijk dat je genoeg fruit en groente blijft eten.

Daarnaast is verstandig om naar je eigen lichaam te luisteren. Bij het eten van onrijpe bananen, meloen en vruchtensap kunnen bij sommige mensen winderigheid veroorzaken. Er zijn daarnaast ook nog andere producten die hier niet genoemd zijn die de klachten bij een spastische darm kunnen verergeren en houd daarom dus goed in de gaten wat het beste voor je werkt.